03 October 2010

Wanita lagi kuat Seks banding laki.. percaya tak??

hurm..memandangkan blog aku ni asik terhimpun entri tentang hal2 personal jer..so skunk aku nak kongsi ngn korang skit sebanyak fakta yang boleh diterima pakai untuk santapan mata anda...dan fakta nih aku dapat dari sumber bernama...
hukhuk.....

ni hanya untuk share ngn korang semata2...jgn pikir bukan2 lak eh..


ye lah blogger slalu jer pikir bukan2 kan..kan...?DALLAS – Satu kajian terbaru di Amerika Syarikat (AS) mendapati wanita suka menikmati seks semasa usia mereka menghampiri 40 tahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Kajian yang dilakukan oleh sekumpulan ahli akademik Universiti Texas itu menyatakan nafsu seks wanita lebih tinggi pada peringkat usia 30-an dan awal 40-an disebabkan faktor psikologi.

Pada usia tersebut, wanita menyedari mereka semakin menghampiri menopaus yang mengurangkan tahap kesuburan dan peluang mendapatkan anak sekali gus menyebabkan keinginan seks mereka meningkat.

Kajian berbentuk kaji selidik itu melibatkan hampir 900 wanita yang dibahagikan kepada tiga kumpulan iaitu responden dengan kesuburan tertinggi (berusia 19 tahun hingga 26 tahun), mereka yang tahap kesuburannya menurun (berusia di antara 27 tahun hingga 45 tahun) dan golongan yang menghampiri atau telah mengalami menopaus.

“Hasil kajian menunjukkan wanita dengan tahap kesuburan menurun sebenarnya memiliki keinginan seks yang lebih tinggi dan lebih aktif melakukan hubunganseks berbanding wanita subur,” kata seorang penyelidik berkenaan, Profesor David Buss.

Menurutnya, wanita pertengahan usia juga lebih kerap berfantasi mengenai seks berbanding wanita muda di samping lebih cenderung menjalin hubungan sulit terutamanya dengan lelaki lebih muda.

“Saya kerap mendapati wanita berusia lewat 30-an lebih gemar ‘berseronok’ (terbabit dalam aktiviti seks). Mungkin keadaan ini berlaku tanpa disedari mereka atau mereka sedar mengenainya,” kata seorang pakar seks, Dr. Pam Spurr. – Agensi
p/s : korang rasa macam mana??btol ke? cbe tanya mak korang...mau kne lempang jap gi...heee

2 comments:

  1. xkisah n xheran pn, tp yang patutnya salurkan nafsu itu mengikut jalan y halal..baru berkat hidup an... :)

    ReplyDelete